Skip to main content

Mijn droom is dat er op elke werkplek een bak met LEGO staat. Dat LEGO net zo gewoon wordt als ander gereedschap dat we dagelijks gebruiken; een pen, papier, je gsm of laptop. Dat iemand bij een overleg zegt:

“Ik heb de indruk dat we langs elkaar heen praten. We gaan dit eerst even bouwen”.

Dat nieuwe medewerkers naast de cursus Excel ook de skills leren om met de LEGO® SERIOUS PLAY® methode vraagstukken te verkennen en op te lossen.

Daarmee nemen we onze handen als tool pas écht serieus. Ze kunnen niet alleen fantastisch typen! Maar vooral ook onze verbeeldingskracht en creativiteit los maken, waardoor we (denk)patronen doorbreken en tot nieuwe inzichten komen.

Dan is LEGO® SERIOUS PLAY® niet een methode die zich beperkt tot de context van een voorbereide workshop. Het wordt een tool die altijd tot je beschikking staat.

“Schuif de laptops opzij, mobiel op stil en trekt de bak met LEGO op tafel.”

En je begint. Ik zie het al voor me.

Op de LEGO® SERIOUS PLAY® conferentie op dinsdag 23 mei 2017 verdiepen ruim 50 Nederlandse en Vlaamse facilitators gecertificeerd in de LEGO® SERIOUS PLAY® methode zich in de mogelijkheden en toepassingen van serious play in het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en coaching. In de community delen we kennis, ervaring en ontwikkelen we verder.

Kim de Keijzer en ik begeleiden een sessie waarbij de deelnemers LEGO® SERIOUS PLAY® uit de context van de workshop trekken. Al bouwend verkennen we serieus spelen als every day tool met de intentie elke facilitator en professional te prikkelen de lego en zijn handleen vaker te gebruiken.

Nieuwsgierig naar wat denken door je handen jou oplevert?

Geef je op voor een kennismakingsworkshop of neem contact met me op.

Elisan Henderickx Sprankelend Samenwerken